La Fundació Per Amor a l’Art, Ricard Camarena i Fundación Mapfre units per a promoure l’alimentació saludable i previndre l’obesitat infantil
Fundación MAPFRE, Ricard Camarena i la Fundació Per Amor a l’Art han posat en marxa la segona edició de el programa Practicooking, una iniciativa que pretén divulgar la importància d’una alimentació saludable i recuperar la cuina com a punt de trobada entre les famílies.
En aquesta edició, el cuiner Ricard Camarena, guardonat amb dues estrelles Michelin i tres sols Repsol, i Fundación MAPFRE han elaborat una sèrie de receptes fàcils, ràpides i saboroses a base de productes de l’horta perquè els pares i els més menuts descobrisquen l’essència de les verdures, autèntiques protagonistes de les seues receptes.
Les receptes, que s’aniran actualitzant al llarg de l’any, van acompanyades d’un vídeo explicatiu protagonitzat pel cuiner valencià. Per facilitar l’elecció en cada recepta s’indica el nivell de dificultat, l’edat més adequada per elaborar cada plat, els ingredients necessaris, els al·lèrgens i els passos per preparar-les.
Cada dues setmanes es publicarà una recepta per preparar plats originals, com l’Amanida de cintes de carbassó, sèsam i parmesà, la Crema de bollit valencià amb bajoquetes i carlotes o Albergínia a la flama, entre d’altres. A més, a la secció “Què hi ha a la Nevera de Practicooking?” Ricard Camarena proposarà pròximament els aliments bàsics que tota cuina hauria de tindre.
La Fundació Per Amor a l’Art s’ha unit a Practiccoking acollint a les seues instal·lacions un taller de cuina en què ha participat el grup de menors que atenen habitualment des de la seua Àrea Social per realitzar algunes de les receptes proposades en aquest programa. Es tracta de 32 xics i xiques d’entre 12 i 16 anys en situació de vulnerabilitat amb què es treballa diàriament per oferir-los experiències enriquidores que reforcen la seua autoestima i eines per aconseguir la major igualtat d’oportunitats possible.
Practicooking va naixer l’any 2018 per la preocupació de Fundación MAPFRE al voltant de l’alimentació saludable com a instrument per a la prevenció de l’obesitat infantil, una patologia a l’alça. Cal destacar, que el projecte ha comptat des dels seus inicis amb la col·laboració de FACYRE (Federación de Cocineros y Reposteros de España).