Sandra Guimarães
La carrera de Sandra Guimarães (Porto) en les arts visuals abasta al voltant de 20 anys i inclou llocs com curadora al Museu Serralves (Porto, Portugal) 1998-2010, així com directora fundadora de programes i curadora en cap al Remai Modern (Saskatoon, Canadà) 2015 -2019. En 2018 va ser membre de el grup propositor per al Scotiabank Premi de Fotografia (Toronto, Canadà).
En Serralves va treballar amb Vicent Todolí (director fundador del museu) i va organitzar exposicions d’artistes contemporanis com, Alvess, Artur Barrio, Thomas Hirschhorn, Cristina Iglesias, Barry Li Va i Dan Graham, entre d’altres. També ha sigut co-comissària de l’exposició “The 80 ‘s. A Topology”, amb obres d’artistes com Miroslaw Balka, Pedro Cabrita Reis, Heimo Zobernig, Juan Muñoz, Cristina Iglesias, Julião Sarmento, Jimmie Durham, Thomas Schütte, Rosemarie Trockle, Isa Genzken, Rodney Graham, Marlene Dumas, Mona Hatoum, Luc Tuymans, Eugenio Dittborn, Louise Lawler, Cindy Sherman, Jeff Wall, Stan Douglas, Robert Gober, Tony Cragg, Matt Mullican i David Hammons, entre d’altres.
En Remai Modern va ser co-curadora de el programa previ al llançament de l’museu, així com de la seua exposició inaugural, “Field Guide”. La mostra es completava amb altres projectes com “What Can I learn from you. What can you learn from me” (Taller crític), “Presence and production” de Thomas Hirschhorn, “Faces of Picasso, the collection selected by Ryan Gander”, de Ryan Gander, i “Determinated by the River” de Tanya Lukin Linklater i Duane Linklater. L’exposició va incloure al voltant de 80 artistes com Ian Wallace, Stan Douglas, Rodney Graham, Jeff Wall, John Baldessari, Dominique Gonzalez-Foerster, Ahlam Shibli, Haegue Yang, Raqs Media Collective, RHQuatman, Rosemarie Trockel, Abraham Cruzvillegas, Gabriel Kuri, Walid Raad, Luc Tuymans, Francis Alys, Fita Steyerl, Kara Uzelman, Emily Carr i Daniel Steegman Mangrané, entre d’altres.
També ha comissariat exposicions individuals de Rosa Barba, Rikrit Tiravanija i Joan Jonas, i ha organitzat l’exposició de Jimmie Durham “Al centre de el món”, amb el Hammer Museum en col·laboració amb el Whitney Museum de Nova York i el Walker Art Center, a Minneapolis.
La seua formació inclou un Màster en Història de l’Art i Arqueologia (especialització en Art Modern i Contemporani), així com un Màster en Gestió Cultural, ambdós de la Université Libre de Bruxelles (Bèlgica).