Nova reunió de l’Equip Wilson organitzada per la FPAA
L’Equip Wilson, creat per la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA), continua avançant en el seu treball d’investigació i divulgació d’informació relacionada amb la Malaltia de Wilson. Els seus integrants es van tornar a reunir fa uns dies a València convocats per Susana Lloret, directora de FPAA, per posar en comú coneixements i definir noves actuacions. En la trobada, van ser exposats els avanços en els projectes de les línies d’investigació dels assistents. S’enumeren a continuació:
– “Avançar en el diagnòstic i la prognosi de la Malaltia de Wilson”. Dra. Carmen Espinós i Dra. Ana Sánchez Monteagudo. (CIPF)
– “Teràpia gènica de Wilson més a prop de la clínica”. Dra. Glòria González- Aseguinolaza. (CIMA)
– “Variants de ruptura del tràfic de atp7b en la malaltia de Wilson i presentació i curs de la malaltia”. Dr Ignacio Sandoval i Dra. Vasiliki Lalioti. (CBMSO)
Al llarg de la jornada, les doctores Clara Cavero i Lucía Páramo de FISABIO van donar a conèixer el conveni que acaben de signar amb la nostra fundació per estudiar la malaltia de Wilson a Espanya. El projecte és la continuació a escala nacional d’un altre estudi autonòmic anterior realitzat també per ambdues entitats. Els seus resultats, de fet, han permès l’elaboració d’una guia per ajudar a pacients i familiars a conviure amb esta patologia, i facilitar el seu diagnòstic de manera precoç.
Per la seua banda, Sandra Fernández, adjudicatària de la 1a Beca Llançadora Per Amor al’Art en EERE que hem promogut juntament amb l’Institut Mèdic Valencià (IMV), va presentar el seu projecte d’investigació “Caracterització de nous gens i noves mutacions implicats en trastorns neurodegeneratius amb acumulació de ferro en cervell “.
Després intercanviar impressions, es va dedicar també un temps al punt de vista clínic, en el marc del qual Susana Lloret, va presentar la versió final d’un pòster informatiu sobre la Malaltia de Wilson que s’ha desenvolupat gràcies a tot l’equip.
L’EQUIP WILSON
Des de la Fundació hem creat i coordinem este equip, format per metges i investigadors de primer nivell i experts en la malaltia de Wilson. Organitzem reunions periòdiques perquè estiguen relacionats i sorgisquen sinergies que ajuden a conèixer més i millor la malaltia. En Bombas Gens hi haurà el “Centre de Coordinació de l’Equip Wilson”, un espai destinat a que este equip es reunisca, debata, i puga emmagatzemar i consultar informació rellevant sobre la malaltia.