La Nau exposa el resultat d’uns tallers d’innovació sociocultural amb xiquets en què col·laborem
Des d’este dilluns pot visitar-se al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València l’exposició ‘Projeccions infantils. Tallers d’experiència estètica’, on es mostren part dels resultats del programa d’intervenció sociocultural ‘Art i Ment’.
La Fundació Per Amor a l’Art col·labora amb este projecte, que es va iniciar pel gener de 2017 dins de la programació ‘Nau Social’ del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. La seua finalitat és promoure accions per a grups vulnerables i reduir la desigualtat social a través de la cultura.
En concret, la primera edició del programa ‘Art i Ment’ s’ha destinat a famílies amb xiquets de 10 a 12 anys -just en l’etapa prèvia a l’adolescència-, per millorar a través de l’art aspectes com l’autoestima, l’expressió, el control emocional, l’assertivitat, les relacions socials i familiars d’aquest col·lectiu.
En total han participat 23 xiquets i xiquetes susceptibles a millorar aquests aspectes, i els resultats de la primera edició han sigut positius, ja que després de les 12 sessions psico-educatives i artístiques realitzades al llarg de quatre mesos, s’han pogut observar millores en la conducta de tots ells. Tant els tallers com les conferències dirigides als pares i mares dels participants han sigut gratuïts.
El que es mostra en l’exposició, que podrà visitar-se a la Sala Oberta fins al pròxim dia 28 de gener, és el treball realitzat durant aquests mesos, que ha estat coordinat per la terapeuta Alicia Costa, i que ha comptat entre altres amb les aportacions del grafiter valencià Luce i l’il·lustrador Mauro. L’exposició es complementa amb imatges dels tallers realitzades pel fotoperiodista Miguel Lorenzo.
Els estudiants han participat en el programa després de ser seleccionats per les direccions dels centres i responsables dels gabinets psicològics dels col·legis públics Cervantes, Dr. Oloriz, Marqués del Turia, Mestalla i Nostra Senyora dónes Desamparats.
Aquest projecte universitari ha sigut possible gràcies al finançament de Caixa Popular i les aportacions de les Fundacions Per Amor a l’Art i Antonia Mir i de l’IVAJ-Generació Jove. A més s’ha comptat amb la col·laboració del Màster Oficial en Recerca i Tractament de Patologies associades en Drogodependències de la Universitat de València.
FOTOS: Miguel Lorenzo