La Fundació Per Amor a l’Art cedix el seu Centre Jove a l’Ajuntament i es convertirà en centre d’acollida durant l’emergència sanitària
La Fundació Per Amor a l’Art (FPAA) contribueix a pal·liar les dures conseqüències que està tenint la crisi del coronavirus en els més desfavorits cedint el seu Centre Jove a l’Ajuntament de València, a través de la gestió de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració. Aquest al seu torn el convertirà en centre d’acollida durant el període d’emergència sanitària. L’objectiu d’aquesta acció és posar en marxa un recurs per a manutenció, allotjament i atenció psicosocial a persones vulnerables. El perfil prioritari seran famílies migrants i dones soles amb xiquets.
En paraules de Susana Lloret, vicepresidenta de FPAA, “Som una fundació que des del principi va nàixer amb la idea de compartir, i de fer-ho de manera intel·ligent. I per a nosaltres, compartir intel·ligentment suposa col·laborar i coordinar-se amb altres entitats per sumar i arribar a més persones que ho necessiten. Per això hem decidit posar les nostres dependències a el servei de l’Ajuntament “.
D’altra banda, Maite Ibáñez, regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, ha agraït a la Fundació Per Amor a l’Art seua “col·laboració, suport i compromís” davant aquesta complicada situació d’emergència social. Així mateix, ha destacat que des d’un primer moment la prioritat d’aquesta regidoria ha estat “atendre les persones migrants en llocs que reunisquen les adequades condicions d’habitabilitat, perquè ningú es quede al carrer”.
El Centre Jove és un edifici de nova construcció situat al conjunt Bombas Gens, al costat de el centre d’art, al barri de Marxalenes. Es va crear al 2017 per a acollir l’àrea social de la fundació, i des de llavors funciona com a centre de dia de suport convivencial i educatiu per a menors d’entre 12 i 16 anys en risc d’exclusió social. Fins a la declaració de l’estat d’alarma oferia cada dia servei de menjador, tallers pre-professionals, suport escolar i tallers lúdics.
Atés que en aquests moments el centre està tancat per recomanació de les autoritats educatives i sanitàries, des de la Fundació s’ha decidit donar-li un nou ús. Segons Susana Lloret, “al cap i a la fi, estem fent el mateix que ja va fer, salvant les distàncies, Carlos Gens quan va succeir la riuada del 57: obrir les portes d’aquest edifici per ajudar als que ho van necessitar. No ens inventem res”.
Després de comprovar que l’edifici reuneix les condicions d’habitabilitat, l’Ajuntament de València ha aprovat la iniciativa en la Junta de Govern Local d’aquest matí i la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració s’encarregarà d’adaptar l’espai al seu nou ús aquest cap de setmana.
S’espera que es pose en marxa dilluns que ve, i que estiga en funcionament mentre dure l’estat d’emergència sanitària acollint de moment a vint persones.