Art emocional, ritme i informàtica per a aconseguir la igualtat d’oportunitats
Per quart any consecutiu, la Fundació per Amor a l’Art reactiva les activitats extraescolars impulsades des de la seua Àrea Social. Es tracta d’una sèrie de tallers destinats a fomentar la integració i la igualtat d’oportunitats en la infància i adolescència, i que s’imparteixen en diversos centres educatius i socials del barri de Marxalenes i voltants un cop finalitzada la jornada escolar.
L’objectiu d’aquestes activitats és potenciar la responsabilitat personal i grupal, i fomentar la convivència a través d’un espai educatiu i d’oci alternatiu on poder treballar aspectes com l’autoestima o la motivació. Per això, s’ha volgut donar continuïtat a activitats que contribueixen a això, i que han tingut gran acceptació en edicions anteriors, com és el cas del taller d’informàtica al Centre d’Acollida San Juan Bautista, el d’art emocional “Divertart” en CEIP Dr. Olóriz i els de dansa urbana i percussió africana a l’IES el Clot.
“Amb activitats rítmiques com aquestes dues últimes, aconseguim que alumnes de secundària canalitzen part de la seua energia a través de la música, treballen l’expressió corporal, potencien la seua creativitat, i convisquen amb cultures i nacionalitats diferents. El taller d’informàtica està enfocat a que els menors assolisquen els seus objectius educatius i tinguen un accés i domini de la tecnologia com qualsevol altre xaval de la seua edat. Finalment, ‘Divertart’ persegueix el desenvolupament personal del menor a través de l’art”, explica Sole Martínez, responsable de l’Àrea Social de FPAA.
Aquesta iniciativa, que beneficia prop d’un centenar d’alumnes, complementa el projecte desenvolupat per la Fundació per Amor a l’Art en el seu Centre Jove. Inaugurat recentment, aquest centre de dia de suport convivencial i educatiu per a menors vulnerables ubicat en el conjunt Bombas Gens, presta servei de menjador, suport extraescolar, tallers pre-professionals i activitats educatives i d’oci per a aconseguir una major igualtat d’oportunitats al barri de Marxalenes .
“Les accions que duem a terme des de la nostra Àrea Social no es limiten a les dutes a terme dins el Centre Jove. És un projecte sense parets, que es desenvolupa també en els centres educatius dels menors. Amb les extraescolars que tornem a posar en marxa, els proporcionem una transició natural entre les seues instal·lacions i les nostres, i a més propiciem una beneficiosa col·laboració entre allò públic i allò privat que multiplica el nostre àmbit d’actuació i ens connecta amb el barri”, afirma la directora general de FPAA, Susana Lloret.
La Fundació Per Amor a l’Art segueix també endavant amb els seus projectes socials fora de València; col·laborant amb l’ONG Nous Camins a Etiòpia, el Centre San Fco. de Asís a Palma de Gandia i El Bastidor d’Oliva.