Fundació per Amor a l ArtFundació per Amor a l Art
Fundació per Amor a l Art
  • Fundació
  • Àrees
    • Social
    • Investigació
    • Art
  • Persones
  • Edifici
    • Història
    • Rehabilitació
    • Lloguer d’espais
  • Sala de Premsa
  • Contacte
FacebookTwitterYouTubeInstagram
ES / VAL
  • Fundació
  • Àrees
    • Social
    • Investigació
    • Art
  • Persones
  • Edifici
    • Història
    • Rehabilitació
    • Lloguer d’espais
  • Sala de Premsa
  • Contacte

Social

Centre Jove FPAA

El Centre Jove és un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu per a menors vulnerables d’entre 12 i 16 anys impulsat per l’Àrea Social de la Fundació Per Amor a l’Art. És un edifici de nova construcció situat al conjunt Bombas Gens (entre el centre d’art i la seu de FPAA), al barri de Marxalenes (València). Compta amb 36 places en règim de centre de dia i ofereix servei de menjador, suport extraescolar, tallers de formació pre-professional i activitats d’oci i temps lliure. L’objectiu: acompanyar i donar suport en l’etapa de transició a la vida adulta per a aconseguir una major igualtat d’oportunitats.

 

SOBRE EL PROJECTE

Les accions que es desenvolupen des del Centre Jove s’orienten a previndre situacions de risc i exclusió social, potencien en la mesura que és possible el desenvolupament integral dels menors, ja siga a través de les activitats fetes als centres educatius, en col·laboració amb altres entitats, o en les instal·lacions del mateix Centre Jove.

Des del Centre Jove oferim un intervenció socioeducativa amb menors i famílies, centrem els nostres esforços en processos de construcció de la personalitat, el desenvolupament personal i social dels menors, l’adquisició d’eines d’autonomia personal… tot això tenint com a eix central les necessitats dels menors destinataris per a reforçar al màxim les capacitats artístiques i formatives que tenen.

Però el projecte no té parets. I és que la nostra actuació no es limita a la que es fa dins de l’edifici, sinó que també treballem fora: oferim activitats extraescolars als mateixos centres educatius dels menors. Es tracta de tallers de desenvolupament emocional i personal per a l’alumnat (dansa urbana, percussió africana, informàtica i art terapèutic). D’eixa manera establim un vincle més estret amb el barri, afavorim una col·laboració beneficiosa entre públic i la privat, multipliquem el nostre àmbit d’actuació i proporcionem als menors una transició natural entre el seu centre educatiu i el Centre Jove.

Els menors poden arribar derivats des d’entitats com ara servicis socials municipals, centres educatius, per interés familiar i/o del menor, des d’altres programes de prevenció, etc., i treballem de manera directa amb ells en horari extraescolar, de dilluns a divendres de 14.30 a 19.30.

 

 

Per a aconseguir els nostres objectius, tenim en compte:

– El desenvolupament d’habilitats socials: comunicació, respecte, assertivitat, valors, autoestima, responsabilitat, empatia…

– El suport i l’acompanyament als usuaris en els processos de construcció personal i de socialització.

– La mediació en situacions de conflictivitat personal. – L’orientació i el suport formatiu i/o professional.

– El desenvolupament d’alternatives culturals i d’oci que s’adapten a les necessitats dels menors i jóvens participants del projecte.

– La garantia d’un clima de convivència i confiança necessari per a la promoció integral de menors i jóvens. – La vinculació amb Bombas Gens Centre d’Art amb la finalitat de crear sinergies i projectes comuns, desenvolupant un interés especial per l’art i les diferents formes d’expressió que hi ha.

 

 

Activitats desenvolupades:

– SERVICI DE MENJADOR. Es proporciona als menors dinar i berenar, amb la qual cosa ens assegurem que fan dos ingestes nutritives i saludables al dia. Tant l’elaboració del menú com el servici es fa a les nostres instal·lacions. S’ha de destacar la col·laboració del Grupo Caps, que ha aportat desinteressadament la cuina i proporciona tres menús diaris.

– REFORÇ EDUCATIU. Es fa un seguiment escolar amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic dels menors, i també potenciar el valor i l’interés pel desenvolupament formatiu.

– TALLERS ESPORTIUS. Utilitzem l’esport com a instrument d’autoconeixement del cos i de promoció de la salut. Fomentem i establim relacions positives amb un grup d’iguals i amb educadors.

– TALLERS D’ART. L’art és una eina molt eficaç per a treballar l’autoestima i les emocions. Ben sovint els menors són capaços d’expressar a través de les seues creacions el que no són capaços de dir amb paraules. Es tracta d’estimular eixa via de comunicació i de potenciar les habilitats artístiques que tenen, generant també sinergies amb el nostre centre d’art veí, Bombas Gens.

– TALLERS DE DESENVOLUPAMENT PERSONAL, COMUNICACIÓ, OCI I TEMPS LLIURE: Es tracta de crear un ambient propici en el qual els menors tinguen ocasió de compartir i construir models d’oci saludables, generar records positius, confiar en ells mateixos i en la capacitat de superació que tenen, i veure augmentades les seues relacions socials i les seues habilitats. En la FPAA creiem en el desenvolupament personal com a eina bàsica per a aconseguir una igualtat d’oportunitats real.

– TALLERS DE FORMACIÓ PREPROFESSIONAL: Amb la finalitat de preparar els menors de cara al seu futur laboral, impartim tallers d’electricitat, perruqueria-barberia i estètica, informàtica… Aconseguim així que adquirisquen noves responsabilitats i que s’aproximen a un ofici que tal vegada poden exercir en un termini mitjà. La clau: que senten que poden fer-ho i que val la pena esforçar-se per a aconseguir un futur professional.

 

SOBRE L’EDIFICI

El projecte es du a terme en un edifici de nova construcció de 1.388 metres quadrats distribuïts en quatre plantes, situat en el conjunt Bombas Gens (entre el centre d’art i la seu de la FPAA), al número 6 del carrer del Doctor Machí, de València.

Dissenyat per l’equip d’arquitectes de Bombas Gens, s’hi ha tingut molt en compte la integració en el conjunt, catalogat com a bé de rellevància local. Així, l’ampliació ha buscat acomodar els usos nous respectant al màxim l’estructura arquitectònica del complex original.

A la planta primera hi ha una sala de professors, un despatx de direcció i una sala informàtica. La planta es completa amb tres aules, i és possible unir-ne dos mitjançant barandats mòbils per a afavorir la realització d’activitats comunes o especials. Un recurs que s’ha utilitzat en totes les plantes per a fer els espais més versàtils. La planta segona es destina a activitats manipulatives com ara els tallers relacionats amb l’art i l’expressió corporal o els preprofessionals (perruqueria i electricitat). La planta tercera es destina al menjador, equipat amb una cuina que dona servici al menjador i que es fa servir per a tallers de restauració.

L’edifici és completament accessible, i s’hi han aplicat mesures d’eficiència energètica. Totes les dependències disposen de ventilació i il·luminació natural i estan relacionades directament amb l’exterior.

 

FULLET INFORMATIU DISPONIBLE ACÍ

DOSSIER DE PREMSA DISPONIBLE ACÍ

 

 

Related

« ANTERIOR PROJECTE SOCIAL
SEGÜENT PROJECTE SOCIAL »

Notícies

SOCIAL
  • Nace el Club de Música y Teatro con Jaime Costa y Coral Cubells
    22/03/2021
  • La Fundació Per Amor a l’Art porta Mercavalència al barri de Marxalenes
    22/03/2021
INVESTIGACIÓ
  • Participem en la Jornada del Dia Mundial de les Malalties Rares 2020 de AITER amb un estudi sobre la Malaltia de Wilson
    28/02/2020
  • La revista Clinical Genetics publica un article sobre genètica de la malaltia de Wilson impulsat per la Fundació Per Amor a l’Art
    24/02/2020
ART
  • La Fundació Per Amor a l’Art lamenta la pèrdua del fotògraf Jürgen Schadeberg
    02/09/2020
  • Inma Femenía parla de la seua relació amb la Fundació Per Amor a l’Art
    01/07/2020
FUNDACIÓ
  • La vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art i la rectora de la Universitat de València es reuneixen per a ampliar la col·laboració entre totes dues entitats
    01/05/2021
  • La Fundació Per Amor a l’Art acull una exposició solidària dedicada als afectats pel COVID-19
    06/11/2020

© Copyright – Fundació per Amor a l’ Art

info@fundacioperamoralart.es

Av. Burjassot, 56. València 46009

Tlfn. 963 463 856

Bombas Gens Centre D' Art

Avís legal

Política de Cookies

Política de privacitat

Facebook

Twitter

Youtube

Instagram

Dossier

Related